Közlekedés

 

A DuplaKanyar szervezésénél kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatóságra. Ennek jegyében több  tömegközlekedési alternatívát is kínálunk a verseny ideje alatt, ami a környezetvédelem mellett egyedi élményt is nyújt számotokra.

Ultra táv
Lehetőség van arra, hogy a csapatok hajóval közlekedjenek a váltópontok nagy része között.  A hosszútáv váltópontjainál két kivétellel minden váltópont elérhető lesz külön hajójárattal. A MAHART által biztosított hajó a rajtól indul, de a verseny kezdésének időpontja előtt.

Az elérhető váltópontok hajóval:
Nagymaros, Zebegény, Szob, Esztergom, Dömös, Nagymaros

Az alagútban csak sétálni lehet és egyszerre csak egy irányban lehet haladni. Ezt kérjük vegyétek figyelembe, a helyszínen tartózkodó munkatársaink mindenben segíteni fognak.

A csapat járműveinek parkoltatása a szűkös települési parkolóhely kapacitás miatt akár 1 km távolságra is lehet a váltóponttól ( Nagymaros, Zebegény) ezt kérjük vegyétek figyelembe a váltáskor. 

Az autók két helyen el kell, hogy térjenek a futók útvonalától. A futók a Szob-Helemba közötti vasúti hidat fogják használni, míg a csapatokat szállító autóknak a Letkési átkelőt kell igénybe venniük (védettségi igazolvány a határátlépés miatt szükséges). A másik kerülő pont a Visegrád-Nagymaros közötti közmű alagút, itt a gépjárművek komppal haladhatnak át a Dunán.

A hajók igénybevétele a versenyzők számára ingyenes.

Rövid táv
A rövidtáv résztvevői is áthaladhatnak a Duna alatti alagúton, majd MAHART különjárattal térhetnek vissza a rajt területre. A hajó térítésmentes az indulók számára, megközelítése a Duna-parti sétányon vagy városnéző buszok segítségével lehetséges. A buszok használata szintén díjmentes a résztvevők számára.