Csapatverseny | 62 km | 5900/fő Ft

GPX FÁJL

útvonal 1. fele

GPX FÁJL

útvonal 2. fele

Általános információk

Az idei évben a hosszútáv fordítva kerül megrendezésre. Így értelemszerűen a szakaszok is fordítva értendőek. Az Ipoly folyón a verseny az új Ipolydamásd-Helemba közúti hídon fog áthaladni. GPX file hamarosan feltöltésre kerül. Az útvonal idén is jelölve és táblázva lesz. Eligazítás a verseny rajtja előtt fél órával a start területen.
A rajtterület: Nagymaros focipálya
Parkolási zónák megnyitása: 7:00
Rajtszám és rajtcsomag átvétel: 7:30-tól
Hosszútáv rajt: 9:30
Öltöző: a focicsapat öltözője
Csomagmegőrzés: focipályán
Időmérés: bruttó időmérés

Alagút

Az alagútba történő belépés előtt mindenkinek regisztrálni kell magát a DMRV munkatársainál. A regisztrációnál elkért adatok: név, lakcím és aláírás. Az alagútban SZIGORÚAN TILOS FUTNI, csak sétálni lehet, a szabályszegőket AZONNAL kizárjuk a versenyből.

Külön díjazásban részesülnek:

2 fős női csapat
3 fős női csapat
4 fős női csapat

2 fős vegyes csapat
3 fős vegyes csapat
4 fős vegyes csapat

2 fős férfi csapat
3 fős férfi csapat
4 fős férfi csapat

4-8 fő közötti céges csapat

Rajtterület, parkolás:

A verseny ideje alatt két ingyenes parkolási zónát alakítunk ki. Az elsőt a focipályaház tartozó parkolók területén, a másodikat 400 méterre a pályától egy füves területen. A parkolási területeket és a versenyközpontot táblák jelzik a 12-es főúton.

Öltöző:

A focipályához tartozó öltözők állnak az indulók rendelkezésére.

Csomagmegőrzés:

A focipályán leadhatóak lesznek a csomagok, melyekre rákerül majd a név és a rajtszám kódja, csak a rajtszámmal vehető át a csomag  a verseny után.

Biztosítás:

A versenyzőket mentő és kisbusz is kíséri. A kisbuszba kisebb csomagok berakhatóak, a kisbusz Szlovákiában a Garam folyónál mobil frissítőpontként is üzemel majd. Így ott is elérhetőek a berakott csomagok (megközelítőleg 35 kilométernél).
A hosszútávon motorról készülnek majd a fotók a versenyzőkről. Ha bármi gond adódik a motorostól is lehet segítséget kérni.

Hosszútáv nyomvonal információk:

Szobon kerékpársávon, majd ismét kerékpárúton közelítjük meg a szobi vasúti hidat. Kérjük, hogy a kerékpáros kísérők a híd gyalogos pillérén tolják át a kerékpárt. Szlovákiába érve homokos laza úton halad a nyomtáv Helemba településig, ahonnan ismét szilárd burkolatú úton haladunk a Duna mellett. Garamkövesd előtt letérünk a kis forgalmú közútról és a Garam partján haladunk a közúti hídig. A hídnál keresztezni kell a főutat, ezért itt a Szlovák rendőrség kollégái segítik majd a biztonságos átkelést. A Garam-híd alatt egy mobil frissítőpontot alakítunk ki egy kísérő buszból. Ez a busz szállítja majd a csomagokat is, így itt a leadott csomagok is elérhetőek lesznek. A busz, ha teljesítette frissítőpont szerepét, követi a mezőnyt.

Elhagyva a frissítőpontot füves gáton, majd zárt kerékpárúton közelítjük meg Párkány városát. Ezen a szakaszon mentő és motoros kíséret sem tud a mezőnnyel tartani, nekik szabályosan kell a közúton haladni, majd átlépni a határon. Ha gond adódik ezen a szakaszon a megadott rendezői számon tudtok segítséget kérni. Ezt a szakaszt a helembai önkéntes tűzoltók biztosítják, és útba igazítást adnak a Mária Valéria híd lábánál.

A hídhoz érve újra átlép a mezőny Magyarországra, ahol táblák jelzik majd a nyomvonalat a sétány irányába. Itt ismét egy frissítőpont vár benneteket.

Esztergomban a sétányon halad tovább a nyomvonal, majd a Duna-parti kerékpáros úton érjük el a 11-es főutat, ahol rendőrségi segítséggel lassítjuk a forgalmat a versenyzők biztonsága érdekében. A kicsivel több mint 5 kilométeres szakaszon 4 biztonsági kollégánk is figyelni fog a versenyzőkre. Ha bármi gond van, ők mindenben segítenek.

Kérjük a kerékpáros kísérőket, ne menjenek a futók után ezen a szakaszon. Mivel a futóknak szemben kell haladni a forgalommal, várjanak egy kis időt, és szabályosan az út jobb oldalán haladva kövessék a futókat. A távolságra azért van szükség, hogy az autóknak legyen elég helyük kerülni a futókat. A szobi komplehajtóhoz érve ismét találtok egy frissítőpontot, míg az útvonal laza homokos burkolatra vált.

Tovább haladva a Duna-parton elérjük Dömös települést, ahol ismét keresztezni kell a főutat, itt kérjük legyetek óvatosak, majd a főtéren átfutva felfelé hagyjuk el a települést. A nyomvonal egy ideig lakott területen, majd egy erdős részen halad, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Dunakanyarra.

Beérve Visegrádra a mezőny áthalad a Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház területén és leér a lepencei parkolóba. Ezen a ponton tudnak csatlakozni a csapatok azon tagjai, akik szeretnének átsétálni a Duna alatt. A kísérőbuszok és kerékpárosok csak a komppal tudnak átkelni a Dunán.
Kilépve az alagútból az EuroVelo 6 kerékpárúton térünk vissza a nagymarosi focipályára. A szakasz tehát ismét elhalad a kompkikötőnél, ahol a csapattagok találkozhatnak az autókkal, illetve a kerékpáros kísérők is  csatlakozhatnak a versenyzőkhöz. Minden kísérő 50% kedvezményre jogosító kupont kap a rajtnál. A komp minden óra 45 perckor indul Visegrádról.
A váltópontokról bővebb információt találtok a weboldalon az útvonal leírás alatt.  A teljes útvonal táblákkal és szalagokkal lesz jelölve, GPX file letölthető a weboldalról.

Frissítőpontok:

A hosszútávon 5 frissítőpont lesz elérhető, amiken felül + vízvételi pontokat állítunk fel.

Fotó, videó:

A rendezvényről fotó és videó felvétel készül. A hosszútávon fix pontokról és motorról is készítünk fotókat.  A fotókat a Facebook
oldalunkról tudjátok majd letölteni a versenyt követő napokban.

Hosszútáv tájékoztató a rajt előtt:

Nagymaros focipálya 8.30 perc

Kérdés esetén kérjük hívjátok a 06303362279-es számot.

Főtámogató

Támogatók